Online Filmszemle

CritiCon

CritiCon

Aquamarine - minden lábfetisiszta rémálma

2009. február 11. - vasmajom

Szevasztok drága olvasók!

Mostani kritikánk az első idegen írás az oldalon. A stílusa egy kicsit furcsa, egy kicsit más. Fogadjátok szeretettel, szerintem a stílus ehhez a filmhez pont passzol. - A szerkesztő (A kis kommentekért előre is elnézést kérek, de kihagyhatatlanok voltak :))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Először is szeretném közölni az olvasókkal hogy a film egyszeri megnézése pont elég. (Ha nem sok :P - vasmajom) Aki úgy gondolja hogy ez az ő stílusa, az megnézheti bátran többször is, bár én kétlem, hogy lesz ilyen. A film hangulatfokozói a 90-es évek úgymond 'divatzenéi'. A film témája:
Tengerpart, romantika, sellők... varázslat és halfarok... nekem bejönne ez az élet, bár sokan mondanák, hogy csak becsavarodtam.
 

Ez a film leginkább a 10-13 éves lányok figyelmét fogja felkelteni, már abból is kiindulva hogy a H2O (gyk. egy sellős sorozat, 'Egy vízcsepp elég' címen fut a Jetixen - vm.) célközönsége is ez a korosztály volt. Főszereplőnk a bájos és szerelmes Sara Paxton Aquamarine szerepében akit már ismerhetünk számos hasonló tinifilmből. A legjobb barátnői: Claire (Emma Roberts) és Hailey (Johanna Levesgue). A lány az igaz szerelmet keresve vetődik a szárazföldre, pontosabban megszökik apja tengeralatti birodalmából. Ha esetleg nem találja meg 3 napon belül, akkor az apja bosszút áll rajta. Nekem egy kicsit sok volt, hogy a lányt egy kagylón keresztül tudja elérni, akkor már inkább legyen egy vízálló mikrofon a nyakláncába szerelve. (hogyne, meg egy karperec, ami enni is ad - vm.) Főhősünk már megtanult pár dolgot a férfiakról, és ami nagyon üt, az az, hogy mindent bulvár lapokból tud, és a jelölt is megvan, azonban valaki a terv meghiúsítására készül. Azt mondják, "a rossz mindig elnyeri méltó büntetését". Vajon ebben a filmben is így lesz? (na vajon mégis hogy lenne? :D - vm.)

Ha valaki egy sellőnek segít, kívánhat egyet... Aquamarine a barátai segítségét kéri. A lányok örömmel segítenek, főleg mikor megtudják, hogy akármivel, és akárkivel kapcsolatban lehet kívánságuk. A legviccesebb, hogy végül nem is kértek semmit, helyette 2 *beszélő* tengericsillagot kapnak. Én nem mondom, hogy már nagyon felnőttem, de ez még a sellőknél is kevésbé hihető dolog (nem mintha hinnék a sellőkben). (én is tagadnám :P - vm.) Már csak az a kérdés maradt fent, hogy Aquamarine-nak sikerül-e megtalálni az igaz szerelmet Leonard (Bruce Spence) személyében.

Aquamarine pontozás

A film kellemes másfél órát tartogat a 'műértők' számára, leginkább a már fentebb említett tinikorosztálynak. Minden előnyét és hátrányát latba vetve megérdemel egy erős közepest, ami egy mai romantikus vígjátékhoz pont passzol. Nem akar felmutatni semmi újat, viszont a megszokott szintet tartja. 6/10 pont - álommanó

Köszönjük a cikket álommanónak, írjátok meg a kommentek közé, hogy tetszett, nem tetszett (kritika a kritikának - akasztják a hóhért :)), és szeretnétek-e még írásokat olvasni tőle a blogon. Amúgy a csajok aranyosak. ;) Üdvözletem a blogolvasóknak: vasmajom

A bejegyzés trackback címe:

https://criticon.blog.hu/api/trackback/id/tr59935792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása