Online Filmszemle

CritiCon

CritiCon

id. Teodorisz Marokbatosz

2009. február 15. - vasmajom

Szevasztok olvasók! (akik templombajárás helyett is a blogot nézegetitek, dádá lesz :P)

Ma egy idegen írást olvashattok el a 40 éves szűz című filmről, ami a New York-állambeli New Yorktól megközelítőleg 13.000 kilométerre, a magyarországi Budapesten született, Zalán nevű olvasónk gondozásában. Jó szórakozást hozzá! - vm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manapság minden második hónapban kijön egy film az ”Apatow-gyárból”. Vannak nagyon jól és vannak kevésbé jól sikerültek.  (Általában a legjobbak, amit maga a „mester” rendezett) Egyik első rendezése a zseniális 40 éves szűz, Steve Carell áttörése. (a csaj is szűz? mert akkor érthető :P - vm.) A negyven éves Andy Stitzer (Steve Carrell, őt utoljára a Get Smart-ban láthattuk, ami elég gyengére sikeredett) elégedett az életével. Van egy kellemes munkája, akciófigurákat gyüjt, de van egy dolog, ami nem nagyon (nagyon nem! - vm.) jött még össze neki! Andy ugyanis szűz. Kedves kollégái összefognak megsegítésére, és elhatározzák hogy szereznek neki egy nőt! A probléma csak akkor jön, amikor belép Andy életébe a szerelem Trish (Catherine Keener - 8MM?) képében….


 

 

 

 

 

 

 

Kollégák szerepében is vicces figurákat találunk: ott van az amerikában mára már szupersztár státuszt elérő és általam is nagyon kedvelt Seth Rogen (Ananász Expressz, Felkoppintva). És ott van még Paul Rudd (Felkoppintva) is. A filmet persze Carell viszi el a hátán, de csajfronton is erős a film. Leslie Mann és Elizabeth Banks aranyosan vicces, Catherine Keener kellemesen bájos.
A film hamar beindul, és egy-két kínos pillanattól eltekintve végig garantált a sírva röhögés (a jelenet, melyben Andy mellszőrzetét gyantázzák, zseniális! (kép lentebb - vm.)) Rengeteg poén, beszólás marad meg a film megtekintése után hónapokkal is. Nehezen lehetne kiválasztani a legjobbakat a fent említett mellett, így hát ezzel nem is próbálkozom.Apatow telibe talált (akárcsak a ’Felkoppintva!’ című filmmel).  Egyetlen negatívum talán a legeslegvége amikor is mindenki dalra fakad. Egy csöppet kínos. De azért még az is élvezhető.


 

 

 

 

 

 

 

 

Na ja, amikor egy film a maga első hétvégi 21 millió dollárt meghaladó bevételével, amiben egy felnőtt férfi a reggeli merevedése okán arcon vizeli magát, ezzel csuklóból lenyomja a Ron Howard fémjelezte A remény bajnoka, vagy A sziget című szuperprodukciókat, ott már érdemes elgondolkodni néhány dolgon.


A filmet a kritikusok és a nagyközönség is kedvezően fogadták. Az IMDb 7.5 pontja is kedvező, de a rottentomatoes  84%-a az igazán kellemes meglepetés. Nem kérdéses, 2005 legjobb vígjátékával van dolgunk, amely végig röhögésre késztet! Ez az a tipikus film, amit minden fiatalnak látnia kell. Másfél óra tömör gyönyör! (nem ismered még ennek a szónak a jelentését, látom :) - vm.)


A 40 éves szűz pontozás


A film abszolút megérdemel minden dicséretet, az arcbavizelős poén pedig plusz egy pontot a többiről nem is  beszélve. Szóval a vége és a műfaja miatt ’csak’ 9/10 vígjátékok között azonban 10/10 lenne. Ez olyan mint a Volt, TUTI FRANKÓ.

Köszönjük az írást Zalánnak, további kellemes napot: vasmajom

A bejegyzés trackback címe:

https://criticon.blog.hu/api/trackback/id/tr34943712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása