Online Filmszemle

CritiCon

CritiCon

Ott szalad a 220...

2009. március 03. - vasmajom

Szevasztok olvasók!

Igaz, rajzfilmről animációs filmről még nem volt írás, de törjük meg a jeget, a mai poszt témája a Volt, egy viszonylag új Disney alkotás, ami még Oscarra is jelölve volt, bár a befutó végül nem ő, hanem a Wall-E lett. Nem is szaporítom tovább a szót, csapjunk a lecsóba.

A 'film' első, és legszembeötlőbb része az animáció. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem egyértelműen lenyűgözött, szerintem nagyon szépet alkottak a fiúk (meg a lányok) a képi világgal. Igaz, én nem a 3D-verzióját láttam (ha jól tudom, az is volt), de még így is nagyon elnyerte a tetszésem. Főleg a kicsi Volt, hát az baromi aranyos. :) A felnőtt Volt már annyira nincs a topon, de ő sem olyan csúnya, na. A legnagyobb forma amúgy a filmben a hörcsög, ez nem is kétséges. (A képen láthatjátok őket, nehéz összekeverni)

 

 

 

 

 

 

 

 

A bölcsek úgy állítják, hogy az ördög a részletekben lakozik, hát erre a filmre ez nem igaz, itt a kontra kőkeményen megjelenik, mivel a történet egész egyszerűen botrányos. Azok kedvéért, akik nem látták, megpróbálom spoiler-mentesen (bár itt kit érdekel, ha lelőjük a poént?) és röviden felvázolni. Szóval Volt egy szuperkutya, aki fél Texast elsöpri egy ugatással, lézerszemével megolvasztja még a platinát is, egy két tonnás mercit a fülével feldob, és földkörüli pályára állít, stb. Ez igazából még nem is lenne gáz, mert láttunk mi már ennél keményebbet is, megszoktuk a gyerekességet. A probléma akkor kezdődik, amikor az első jelenet végén fél Amerika őket üldözi, Bolt elintézi őket egy szuperugatással, és mit látunk? Ó, igen, csapó, kamerák, bejön a stáb, és ráeszmélünk, hogy itt bizony jól csőbe lettünk húzva, kedvenc kutyánk csak egy ún. celeb, és nem egy szuperkutya, azaz nem lesz itt semmiféle akció, megint 'csak' a való világot fogjuk látni. Nem azt mondom, hogy ebből nem lehet jó sztorit kihozni, de egy átlag néző számára, aki nem igazán várta a filmet, és csak egy-egy képet nézett meg belőle előre, csalódás lehet. Pozitív vagy negatív egyaránt, embere válogatja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vicces karaktereket továbbra is tartogat azonban a film, az ügynök és a galambok például haláliak voltak. :) Szóval Volt azt hiszi magáról, hogy ő tényleg szuperkutya, és amikor egy kisebb baleset okán kikerül a nagy k-betűs életbe, szép lassan rádöbben, hogy ő is csak átlagos kutya, aki szalad a bot után, ha eldobják, és néha még meg is éhezik, daaamn... A film igazából egy nagyon sematikus témát dolgoz fel, a kutya New York-ból el kell jusson Los Angeles-be, egy macska (teljesen fölösleges karakter volt, nem értettem, hogy ő miért kellett az egész filmbe) és egy hörcsög társaságában. Körülbelül tízpercenként van egy poén, és még ritkábban egy kis akció, de összességében lapos és unalmas. Nincs mit tenni, ez van, ha jó animációs filmet akarsz, akkor inkább a tavalyi Kung-Fu Pandát vedd le a polcról. Egy viszonylag viccesebb idézettel zárom soraim:

Bolt: What is this red liquid coming from my paw?
Mittens: It's called blood, hero!
Bolt: Do I need it?
Mittens: Yes, so if you want to keep it inside your body, where it belongs, you should stop jumping off trucks doing eighty on the interstate!

Volt pontozás

Igazából két karakter miatt néztem végig az egészet, az egyik Bolt, a másik pedig a hörcsög volt. A sztori unalmas, sok szereplő fölösleges, ellenben az animáció szépen sikerült. Ha mindezeket összevetem, egy erős 6-ost megérdemel, de jónak semmiféleképpen sem nevezném. 6/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://criticon.blog.hu/api/trackback/id/tr93978069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása